Recept: Outdoor brunch

Outdoor brunch

Soort: Ontbijt

Download PDF


Het is tijd voor een Outdoor Brunch! 
Met de lente in volle gang ontkomen we niet aan een buitenbrunch . De warme zon op je gezicht, de geur van vers gemaaid gras en het geluid van zoemende bijen druk van bloem tot bloem, er is niets lekkerders dan eten in de buitenlucht. Wat dacht je van een brunch met lente- gevoel? Een menu met de subtiele tonen van heerlijke smaken en een vleugje lente op de tong.  Een mooie picknicktafel, een aantal geweldige vrienden en een heerlijk, licht menu zijn de ingrediënten om te profiteren van het warmere weer en bloeiende tuinen. Geniet! Ontbijt: Waffle Club sandwich met honing, appelstroop 
(Voor 4 porties) 
Veel honing,
100 g appelsap 
2 eetlepels boter of margarine 
2 rode appels, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden 
8 geroosterde boterhammen 
8 dunne plakjes ham 
Ter voorbereiding van de appelstroop, doe 200 g honing en appelsap in kleine pan op matig vuur; doorkoken. Zet opzij en hou warm. Smelt de boter met een 200 g honing in grote koekenpan met anti-aanbakcoating op midden-hoog vuur. Voeg appels toe, koken, onder voortdurend roeren, ongeveer 4 minuten of totdat de appels licht gekaramelliseerd zijn, helder-ogend en mooi geglazuurd. Voor elke persoon, plaats 2 boterhammen op de plaat, elkaar iets overlappend. Top elke sandwich met een plakje ham. Top met ¼ van het appelmengsel en besprenkel met ¼ van de stroop. 


terug naar Ontbijt