Over ons

Groepje

 

NIEUW & ANDERS  Behalve vele soorten honing, maken wij met de producten van onze bijen, ook de heerlijkste bij-producten. Het zijn er te veel om op te noemen, maar een kijkje in ons winkeltje geeft direct een indruk van de mogelijkheden die honing biedt. 

  • Insecten als basis van onze voedselketen
  • Natuurlijk bijenhouden 
  • Wilde groenten verwerken
  • Energieneutraal werken en wonen

Onder het merk MeslânzerGoud worden al bijna 15 jaar honing, en vele andere lekkernijen op basis van honing, geproduceerd op Hornsjilde.

Met als slogan: "Lekkernij bij ieder tij" worden tientallen producten ontwikkeld die op het eiland worden verkocht. Onze bijen halen in de maanden dat ze vliegen nectar uit wilg, paardenbloem, esdoorn, braam, linde, en later in het jaar heide, lamsoor en zeeaster. Smaken die zich onderscheiden en waar we dagelijks van smullen. Met deze honingsoorten laten we honingkoek en cranberrykoek bakken, wordt heerlijk honingijs gemaakt en vele andere honingheerlijkheden. Maar er gebeurt veel meer. Het terrein wordt doorlopend aangepast, vele bomen, struiken, planten en bollen geplant. Een doorlopend proces om te zien wat zich thuis voelt in een kletsnatte polder in de winter, en in een kurkdroge polder in de zomerperiode. En hoe daarop de reactie is van insecten, vogels en amfibieën.