Over ons

Het biologische en duurzame bijenpark biedt niet alleen kansen voor bijen. Na de start zijn de plannen hier en daar aangepast, o.a. het idee van een zorgimkerij bleek niet haalbaar door het ontbreken op Terschelling van aanbod aan cliënten. Wat wel wordt ontwikkeld is een kenniscentrum met specialisatie: 

HANDS-ON TRAINING*

  • Insecten als basis van onze voedselketen
  • Natuurlijk bijenhouden 
  • Wilde groenten verwerken
  • Energieneutraal werken en wonen

Projecten op dit gebied zijn in uitvoering cq voorbereiding met de Hogeschool van Hall Larenstein, met het VMBO Midsland en met het bedrijfsleven op Terschelling.

Onder het merk MeslânzerGoud wordt al bijna 15 jaar honing, en vele andere lekkernijen op basis van honing, geproduceerd op Hornsjilde.

Met als slogan: "Lekkernij bij ieder tij" worden tientallen producten ontwikkeld die op het eiland worden verkocht. Onze bijen halen in de maanden dat ze vliegen nectar uit wilg, paardenbloem, esdoorn, braam, linde, en later in het jaar heide, lamsoor en zeeaster. Allemaal smaken die zich onderscheiden en waar we dagelijks van smullen. Met deze honingsoorten laten we honingkoek en cranberrykoek bakken, wordt heerlijk honingijs gemaakt en vele andere honingheerlijkheden.

 

*HANDS-ON TRAINING = kennis verwerven en deze in praktijk brengen