Over ons

Het biologische en duurzame bijenpark “Hornsjilde” biedt niet alleen kansen voor bijen. Naast het starten van een kenniscentrum en een bijentuin wil de Vereniging van Biologische Imkers ook een zorgimkerij opzetten. Hier kunnen herintreders en jongeren met een beperking terecht voor een nieuwe kans.

Onder het merk MeslânzerGoud wordt al bijna 15 jaar honing, en vele andere lekkernijen op basis van honing, geproduceerd op De Sjilde.

Onze slogan is: "Lekkernij bij ieder tij". Dat begrijpen onze bijen heel goed. Zij halen in de maanden dat ze vliegen nectar uit wilg, paardenbloem, esdoorn, braam, linde, en later in het jaar heide, lamsoor en zeeaster. Allemaal smaken die zich onderscheiden en waar we dagelijks van smullen.

Met deze honingsoorten laten we honingkoek en cranberrykoek bakken, wordt heerlijk honingijs gemaakt en vele andere honingheerlijkheden.

 

Bij diverse lekkernijenwinkels op het eiland zijn deze delicatessen te koop. En ook in de bijenstal van het Bijenpark! Kom maar kijken en vooral proeven...