Vrijwilligers

BUITENKEUKEN VOOR HET BIJENPARK TERSCHELLING MET NLDOET
Het klinkt luxer dan het wordt, maar … we gaan een muur stapelen van oude stoeptegels. Met daartussen een pizza- cq pannenkoek-bakplaats. Het bouwen wordt al een feest maar het resultaat is pas echt lekker, om je vingers bij af te likken.

De opzet is om workshops te gaan geven waar wordt gekookt, gestoofd, gerookt en gebakken met honing als vervanger van suiker. Voordat het zover is moet er worden gestapeld. De steenmassa fungeert dan enerzijds om warmte vast te houden, anderzijds is het een mooie basis voor een keur aan wilde planten waar insecten kunnen snoepen van nectar en stuifmeel en die bovendien kan fungeren als nestgelegenheid.

- NLDoet 2020 zaterdag 14 maart

Helaas heeft het Oranjefonds besloten alle activiteiten af te blazen i.v.m. het coronavirus. Vrijwilligers, bedankt voor jullie toegezegde hulp. We zijn uiteraard doorgegaan met stenen stapelen. Kom maar eens langs om het resultaat te bekijken.

Alles wat we willen kunnen we niet alleen. Daarom zijn we blij met de medewerking van:
Polderpracht
Natuurvereniging Terschelling
Nederlandse Bijenhouders Vereniging NBV
Stichting Bijkersgilde, bewaker van honingkwaliteit, de Imkersvereniging Terschelling en de
- Stichting Station voor Carnicateelt,  de organisatie waar zachtaardige bijen worden geteeld die het op de eilanden perfect doen.

- Iepen Mienskipfûns

- Landschapsbeheer Friesland.